محل تبلیغات شما

پیرامون سپاسگزاری در بروشورهای تئاتر»

در منزل آرشیوی انبوه از بروشورهای بسیاری از تئاترهای اواسط دهۀ هشتاد تا به کنون متعلق به تئاترهای اصفهان و تهران را جمع آوری کرده ام. هنگامی که به دو صفحۀ پایانی بروشورها که معمولاً بخش سپاسگزاری و تشکر ویژه است نظری بیندازیم متوجه می شویم که در اغلب قریب به اتفاق بروشورهای تئاترهای اصفهان حتماً از شورای نظارت و ارزیابی با ذکر تک تک نام ها سپاسگزاری به عمل آمده است، در حالی که در اغلب بروشورهای تئاتر پایتخت چنین چیزی را مشاهده نمی کنید، بلکه تنها به ذکر نام عوامل سالن ها و تماشاخانه ها اکتفا گردیده است.

بیایید به این بپردازیم که اصولاً و از چشم انداز اخلاقی چه زمانی تشکر لازم است؟ تشکر زمانی لازم است که فردی کاری را که وظیفه اش نیست برای شما انجام بدهد یا اینکه بیش از وظیفه اش برای شما وقت و انرژی صرف کند یا کمک های ویژه تری که جزو وظایف او نیست برای شما انجام دهد. در چنین حالت هایی تشکر نکردن را می توان سهل انگاری، کم لطفی و بی توجهی به حساب آورد؛ اما زمانی که فردی در قبال شما به وظیفه اش عمل می کند شما مختارید که از او تشکر بکنید یا نکنید، اجباری وجود ندارد. با پرس و جو از چند گروه نمایشی در فضای تئاتر اصفهان متوجه می شویم که مدیریت سالن ها و برخی نهادها با ارائۀ فرمی به آنها برای بخش سپاسگزاری مؤکداً تشکر از شورای نظارت را همراه با ذکر اسامی گنجانده اند که با توجه به توضیحات فوق چنین حرکتی به صواب نیست.

بنده گمان نمی کنم که حتی اعضای شورای نظارت و ارزیابی تئاتر اصفهان نیز راضی به چنین اجباری باشند و گواه بر این مدعا را آخرین تئاتر خودم می دانم که در بهمن و اسفند سال گذشته در تماشاخانۀ ماه اصفهان بر صحنه بردم. در بروشور این تئاتر بنده به عنوان صاحب اثر در بخش سپاس گزاری به عوامل و مدیریت حوزۀ هنری اکتفا کردم و نامی از شورای نظارت به میان نیاوردم. از سوی ادارۀ ارشاد و شورای نظارت نیز بدین منظور تذکر یا اعتراضی نسبت به من وارد نشد. بر این اساس اگر مدیریت برخی نهادها، سالن ها و تماشاخانه ها اجباری بر این موضوع متصور شده و بر گروه های تئاتری اِعمال می کنند لازم است تا در کار خود تجدید نظر کرده و برای گروه ها نسبت به تشکر کردن یا نکردن از شورای نظارت اختیار قائل شوند.

وحید عمرانی (عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران)

«تسلیت به هنرمندان تئاتر اصفهان»

نقد نمایش 137 (اژدهاک)

نقد نمایش 136 (پشت دیوار عمارت)

تشکر ,ها ,تئاتر ,نظارت ,شورای ,سپاسگزاری ,شورای نظارت ,از شورای ,برای شما ,وظیفه اش ,سالن ها

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها